Champagne Fabrice Bertemès - Le Champ de 8 Jours - Extra-Brut, Grand Cru - Blanc de Noirs - Millésimé 2015

"Det er jorden, der skaber vinene."

Med sine tre enkeltmarksvine tilbyder Fabrice Bertemès det mest præcise billede af et terroir og en årgang. Plejen af disse vine er ekstremt præcis, målrettet og begrænset for at bevare de naturlige og originale kvaliteter af hver parcel.


'Le Champ de 8 Jours' er en årgangschampagne, der i skrivende stund er fra høsten 2015. Produktionen lyder på 1300 flasker. Parcellens navn stammer fra gammel tid, hvor marken blev identificeret ud fra antallet af arbejdsdage for en mand. 
Marken er beliggende i Grand Cru-landsbyen Mailly-Champagne, og er beplantet udelukkende med Pinot Noir.
Førstegæring er 2 måneder på egetræsfad fra skoven ved Trépail og øvrige tid på stål. Der er ikke gennemført malolaktisk gæring.

En kraftfuld Pinot Noir, der til trods for sin lave dosage har en elegant sødmefuld, moden karakter. Velvalgt krydret i sin prægning af fadet. Den byder yderligere på masser af røde frugter, marcipan, viol, kandiseret sveske og balanceret syre.

En stor flaske champagne, der i allerhøjeste grad kan serveres til mad. Hvilket den allerede gør på 2-stjernede restauranter. 


Dosage: 3 g/L

Cépage: 100% Pinot Noir

Dato for degorgering fremgår af bagetiketten

600,00 kr.

'Le Champ du 8 Jours' klarede sig formidabelt hos Feinschmeckeren.dk's årlige champagnesmagning, og løb med en delt andenplads ud af 25 champagner! Vi deler begejstringen. Du kan læse hele anmeldelsen via linket: Feinschmeckeren.dk

Fabrice Bertemès er et for mig hidtil ukendt navn, men jeg skal love for, at producenten fik gjort sig bemærket i smagningen. (...) fadlagringen kommer flot til udtryk i næsen med en delikat note af hø, smør og banan, som balanceres flot af citrus, æbler, røde bær og honning. I munden fremstår den rank med en intens syre og mineralitet i stor stil. I min mund var det en champagne, der åbnede og pirrede sanseapparatet (...) Et rigtig godt første bekendtskab med denne lille producent.
- Rasmus Palsgård, Feinschmeckeren.dk