CHAMPAGNE FABRICE BERTEMÈS

Champagne - Trépail

HUSET
Fire generationer har efterfulgt hinanden for at skrive historien om huset og videreføre en familietradition baseret på respekt for naturen og traditionerne. Siden 1990 har Fabrice Bertemès stået i spidsen for domænet med passion for Champagnes jord og vin.

VINMARKERNE
4 hektar vinmarkerne beliggende i "la Grande Montagne de Reims" I Mailly Grand Cru, dyrkes Pinot Noir på nogle få parceller. I Trépail, en 1. Cru-klassificeret landsby, er næsten hele vinmarken beplantet med Chardonnay, selvom Montagne de Reims er kendt for Pinot Noir. Nogle parceller i Avenay-Val-d'Or, også klassificeret som 1. cru, fuldender paletten. Fabrice Bertemès dedikerer al sin energi til at udnytte disse enestående terroirer for at skabe unikke vine fyldt med historie og følelser, værdsat til enhver lejlighed.

"Et tålmodigt, minutiøst og lidenskabeligt arbejde giver mine champagner en uforlignelig karakter." Fabrice Bertemès

KNOW-HOW
Som vinbonde og producent vinificerer Fabrice Bertemès udelukkende druer fra egen produktion og følger hver fase af deres transformation, fra dyrkning af vinstokken til kommercialisering af sine champagner. Huset foretrækker en naturlig og traditionel vinificering: flaskerne lagres i 3 til 7 år i deres kældre og er lavt doserede for at bevare hele den aromatiske kompleksitet i champagnerne. For at opnå samme kvalitet og karakter er nogle af cuvéerne lagret i fade lavet af egetræ fra skoven i Trépail.

"Som elsker og beskytter af jorden skaber jeg mine vine med en logik om bæredygtig vinavl, der subtilt blander tradition og innovation." Fabrice Bertemès

VÆRDIERNE
Champagne Fabrice Bertemès har i mange år arbejdet med en bæredygtig vinavl med et konstant fokus på at sikre vingårdens holdbarhed samtidig med at beskytte miljøet og menneskene. Dette udmønter sig i konkrete forpligtelser:

  • Certificeringer HVE og VDC
  • Begrønning af vinmarkerne for at begrænse jorderosion og bidrage til forskønnelsen af det landlige champagnelandskab
  • Jordbearbejdning omkring vinstokken for at fremme udviklingen af mikrobielt liv
  • Behandling med æteriske olier som supplement til konventionelle behandlinger
  • Presning på domænet
  • Ingen malolaktisk gæring for at bevare Chardonnay-druens friskhed

Champagne Fabrice Bertemès tilbyder en unik oplevelse gennem deres dedikation til tradition, innovation og bæredygtighed.


4

Hektar vinmarker

30-35.000 flasker

Årlig Production

4.

Generation

Trépail
Mailly
Avenay-Val-d'or