Historien om Champagne Apollonis strækker sig helt tilbage til år 1675, hvor begyndte familien at dyrke vin i Festigny, Champagne. Som den første familien i byen, byggede Michels oldeforældre, Palmyre og Léopold Loriot, et vinpressehus i 1903. Michel Loriot har siden 1977 stået i spidsen for Champagne Apollonis. Klassisk musik har altid fyldt meget i Loriot-familien, og i dag spilles der klassisk musik døgnets 24 timer i husets champagnekælder. 

I 1980'erne blev Michel Loriot medlem af foreningen "Vignerons indépendants", som han i dag er formand for. Foreningen inkluderer champagnebønder, der selvstændigt står for hele vinprocessen, lige fra dyrkning til markedsføring.

Apollonis er også en "Récultant-manipulant", det vil sige en vinbonde, der laver sin egen vin. Udgangspunktet er de 7 hektar jord som familien ejer i Vallée de la Marne. Markerne er opdelt i 20 parceller, og de er beplantet med 80% meunier, 18% chardonnay og 2% pinot noir. 

Vingården har opnået højste "HVE" klassifikation, der på fransk står for "Haute Valeur Environnementale", hvilket tildeles på baggrund af biodiversitet, vandforbrug, pesticid- og gødningsstrategi. 

I dag drives domænet af Michel Loriet og datteren, Marie Loriot, samt deres respektive ægtefæller. 


7

Hektar vinmarker

Årlig produktion

50-60.000 flasker

12

Generationer

1675

Apollonises begyndelse